Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı düştü

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı düştü

26 Mayıs 2009

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı azaldı2009 yılında Ocak – Mart döneminde Türkiye’den 3.1 milyar dolar değerinde hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yapılmıştır. Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında, 2008 yılının ilk üç aylık dönemine kıyasla yüzde 28,2 oranında düşüş olmuştur. İhracat 2009 Ocak ayında yüzde 20,2 oranında, Şubat ayında yüzde 34,3 oranında ve Mart ayında yüzde 30,4 oranında azalmıştır. Son iki ayda sektörün ihracat performansıki düşüş yüzde 302ların üzerine çıkmış bulunmaktadır.

2009 yılının ilk çeyreğinde aylar itibariyla hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının seyrine bakıldığında, 2008 yılının Ocak ayına kıyasla yüzde 20.2, Şubat ayına kıyasla yüzde 34.3 ve Mart ayına kıyasla yüzde 30.4 oranında düşüşler görülmektedir. 2008 yılının Ekim ayında bu yana, son altı ayda hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı devamlı bir düşüş eğilimi içerisinde bulunmaktadır.

Bölgeler itibarıyla ihracatın dağılımına bakıldığında, 2009 Ocak – Mart döneminde yapılan 3.1 milyar dolar değerinde ihracatın yüzde 77.62lık kısmı, İstanbul’dan gerçekleştirilmiştir. Bursa’dan yapılan ihracatın payı yüzde 3.9, İzmir’den yapılan ihracatın payı yüzde 7.1, Denizli’den yapılan ihracatın payı yüzde 6.1, Akdeniz Bölgesi’nin payı yüzde 1.2, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin payı yüzde 1.5 ve Doğu Anadolu bölgesi’nin payı yüzde 2.2 düzeyindedir.

İlk yorumu yazan siz olun.

Yorum yaz

Patronturk.com © Copyright 2012 - Tüm hakları saklıdır. Gizlilik Sözleşmesi / Sitemap / İletişim / RSS / Reklam -